top of page

Aktivite seçimi nasıl olmalı?

Aktivite seçimi nasıl olmalı?

Aktivite seçiminde dikkat edilmesi gereken birçok kriter vardır. Bu kriterleri, katılımcı ve aktivite profiline göre iki bölümde incelemek uygun olacaktır. Eğer aktivitelerde vurgulanmak istenen bir motto var ise seçimimizi yönlendirecek üçün

cü kriterimiz de slogan yada motto vurgusu olacaktır.


Katılımcı profiline göre değerlendirecek olursak;

  • Katılımcıların yaş ortalaması veya yaş aralığı; seçilecek olan çalışmanın fiziksel yoğun bir aktivite olup olmamasına etki eden en önemli faktörlerdendir.

  • Katılımcıların profili; Yönetim kadrosu ile ara elemanların bir arada olacağı bir aktivite mi yoksa sadece yöneticilerin katılacağı bir aktivite mi olacak?

  • Katılımcıların çalıştıkları sektör; Sektöre göre bir örnekleme yapacak olursak, inşaat sektörü çalışanları daha çok mühendislik gerektiren aktivitelerden hoşlanırken, kozmetik sektöründe çalışanlar sanatsal çalışmaları daha çok tercih etmektedirler. Ama unutulmaması gerekir ki her takım çalışması aktivitesinin katılımcılara katacağı farklı değerler vardır. Bu yüzden tek başına sektör değerlendirmesi yapmak, bazen aradığımız aktiviteyi bulmamızda bize yardımcı olmayabilir.

Aktivite profiline göre değerlendirecek olursak;


Toplantı aktivitesi ise; Katılımcıların bir toplantı sonrası yada arasında katıldığı çalışmalardır. Genellikle otellerde yada şirket bünyesinde gerçekleştirilir. Bu yüzden seçilecek olan çalışmaların mobil çalışmalar olması çok önemlidir. Mobil ve hızlı bir kurulum ile aktivite alanlarının hazır olabilmesi gereksiz yer işgalini ve yapılacak olan aktivitenin heycanını ve merakını kaybettirmez.

  • Aktivite için ayrılan zaman dilimi; Katılımcı sayısına göre ve seçilen aktiviteye göre ayrılacak zaman 45 dakika ile 4 saat arasında olmalıdır. Bazı aktivitelerde hızlı şekilde sonuca giderken, bazıları da 4 saate kadar uzamaktadır. İyi planlanmış bir aktivitede, mekan uygun ise katılımcı sayısının aktivite zamanına çok etkisi yoktur.

Evet, aktiviteniz nasıl olsun? Karar verebildiniz mi?

Fiziksel, sanatsal, birleştirici, mücadele içeren, mühendislik yada yaratıcılık gerektiren bir çalışma mı, ne dersiniz?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Henüz etiket yok.
Follow Us
bottom of page